Кадър ВМА Румен Радев отива при генерал Мутафчийски.Утре от 10.00 ч.

...
Кадър ВМА Румен Радев отива при генерал Мутафчийски.Утре от 10.00 ч.
Коментари Харесай

Радев отива при генерал Мутафчийски

Кадър ВМА 

Румен Радев отива при военачалник Мутафчийски.

Утре от 10.00 ч. във Военномедицинска академия /ВМА/ ще бъде открит Военномедицински симулационен подготвителен център – само по рода си оборудване в България за подготовка на военномедицински експерти.

На събитието ще участват президентът на България Румен Радев, представители на Министерство на защитата и типовете въоръжени сили. Гостите ще следят проява на оказване на първа помощ под обстрел, в тактическа конюнктура и по време на евакуация.

Центърът е планиран по американски пример, а при подготовката на бойни санитари, санитарни инструктори и курсанти-военни лекари ще бъдат използвани високотехнологични манекени, които могат да симулират съществени витални функционалности на човешкия организъм, разнообразни патологични положения и бойни контузии.

Освен това, разрешават " осъществяване “ на мускулни, подкожни, артериални и венозни операции. В допълнение е разполагаем и ултразвуков симулатор за незабавна ултразвукова диагностика в полеви условия.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР